maanantai 4. maaliskuuta 2019

Mun kirjoittama teksti "Anteeksianto"

Tässä siis tämä mun mainostama tekstini teidänkin luettavaksi: 💟

ANTEEKSIANTO
Me törmäämme elämämme aikana muihin ihmisiin, heidän mielipiteisiinsä, käytökseensä ja asenteisiinsa, jotka eivät välttämättä vastaa omia arvojamme ja ihanteitamme. Ihmiset saattavat tuottaa pettymyksiä ja aiheuttaa surua.
   
Me emme voi vaikuttaa kaikkeen ja kaikkiin. Emme voi vaikuttaa siihen, mitä ja miten muut ihmiset ajattelevat. Ihmisillä on oikeus toimia, kuten toimivat, emmekä me voi vaikuttaa siihen.
   
Kun joku ihminen toimii sinun mielestäsi väärällä tavalla, ensireaktiosi voi olla raju. Tuhoat toisen mielikuvissasi, et enää koskaan halua puhua hänelle tai nähdä häntä, haluat, että hän katoaa elämästäsi.
   
Jäät märehtimään asiaa, asia paisuu mielessäsi uskomattomiin mittasuhteisiin. Sillä välin hän jatkaa elämäänsä, kun taas sinusta tulee ahdistunut ja masentunut ja tunnet olosi kurjaksi ja väärin kohdelluksi.
   
Oman itsesi vuoksi, oman mielenrauhasi ja ihmisenä kehittymisen vuoksi, sinun on tärkeää miettiä, MIKSI MINÄ REAGOIN JUURI TÄLLÄ TAVALLA JUURI TÄHÄN ASIAAN?
   
Se, kuka on oikeassa ja kuka väärässä, ei ole yhtä tärkeää. Usein asioissa ei ole oikeaa ja väärää. On vain tilanne, jossa joku on toiminut jollakin tavalla. Tehtyä ei saa tekemättömäksi, mutta suhtautumistamme siihen voi muuttaa. Älä ole liian ehdoton. Mikään ei ole mustavalkoista.
   
Sinun tapasi elää ei ole ainoa tapa. Jos joku ei käsittele ahdistustaan, vaan peittää sen päihteillä, liikunnalla, syömisellä, nukkumisella tai millä tahansa muulla, onko se sinun arvosteltavissa ja tuomittavissa? Jos joku käyttää jotain tällaista keinoa johonkin tarkoitukseen, ei hän tee sitä pahuuttaan. Hän ei käytä päihteitä tai jätä syömättä kiusatakseen muita ja tehdäkseen muiden elämää vaikeaksi. Ei hän ajattele muita, vaan itseään, niin kuin sinäkään et ajattele häntä, vaan itseäsi.
   
Muista, että sinä et tiedä koko totuutta. Sinun tehtäväsi ei ole ristiinnaulita ihmistä, joka teki SINUN mielestäsi väärin.
   
Väärinkin tehnyt ihminen ansaitsee uuden mahdollisuuden, joskus useammankin. Auta häntä. Älä tuhoa hänen elämäänsä. Auta häntä olemaan tuhoamatta omaa elämäänsä. Mutta älä kuitenkaan ryhdy suunnannäyttäjäksi siten, että vain sinun tiesi olisi ainoa oikea.
   
Kohtaa hänet. Anna anteeksi. Unohda kaunat. Ruoki hyvää. Älä jumiudu hyvän ja pahan, oikean ja väärän, syyllisen ja syyttömän vertailuun. Voit antaa anteeksi, päästää irti ja jatkaa elämääsi.
   
Ehkä hän ei haluakaan tulla pelastetuksi. Anna hänen sitten mennä.

Lopuksi:
Ota selvää tosiasioista, ennen kuin tuomitset.
Älä usko kuulopuheisiin.
Älä levitä juoruja. Pysäytä ne.
Jos mahdollista, kysy asianomaiselta itseltään, kahden kesken.
"What angers you, controls you."
Älä kanna kaunaa.
Be a bigger person.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti