perjantai 1. maaliskuuta 2019

Ehjänä kotiin!

Kylläpä oli vilinää ja vilskettä! Meillä oli tosiaan ns. etukäteis-laskiainen tänään. Pääsin just sieltä kotiin. Oon ihan poikki 😌

Olin käsittäny homman niin, että porukalla leivotaan laskiaispullat ja tehdään hernekeitot ja sit mennään mäkeen, mut ajanpuutteen vuoks pullat oli valmiina. Ne piti vain halkaista, vaahdottaa kerma ja levittää kermavaahto ja hillo pullien väliin. Herneet oli sentään ollu yön yli likoomassa, joten ne laitettiin sit kiehumaan ja lisättiin kinkut. Saatiin kaikki hyvin valmiiks ennen mäkeen lähtöö.



Paitsi minä ja mun pullat. 😂 Halusin väenvängällä leipoa pullaa ja teinkin litran taikinan. Ehdin yhden pellillisen paistaa ennen mäkeen lähtöö. Jätin yhden pellillisen uuniin (jonka laitoin pois päältä) siks aikaa ku oltiin ulkona, ja kun tultiin takas ne oli paistuneet kyllä ihan ok, vähän ehkä olivat kuivuneet... Sit laitoin uunin taas päälle ja viimesen pellillisen uuniin ja istuin syömään hernekeittoo ja laskiaispullaa... ja unohdin kokonaan ne pullat. 😅 Eivät sentään ihan kauhean pahasti kärähtäneet. Vähän tuli tummia, mut noooh, kai nekin syötyä tulee.

Mäenlasku(kin) oli vähän haastavaa, kun suurimmat hanget oli sulanut, ja jäljellä oleva lumihanki oli melko kovaa. Urheasti yritin laskea pari kertaa, mutta liikaa sattui häntäluuhun. Sitten kokeiltiin lumikenkiä! Se oli jännää! En oo ennen edes nähnyt lumikenkiä 😀 Välillä pelattiin hankipalloo ja juotiin kuumaa mehua.

Oli ihan mukava iltapäivä porukalla ulkona. 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti