maanantai 23. joulukuuta 2019

Pääsispä lapsuuden joulutunnelmiin..

Joulumieli on aikalailla hakusessa. Ei tunnu yhtään joululta. Osasyy on varmasti tuo keli ulkona. Ei yhtään lunta, synkkää.

Lapsena joulu oli aivan erilainen, uskoi joulupukkiin tai ei. Tietysti sitä silloin odotti niitä lahjoja kaikista eniten, mutta tunnelma oli aivan erilainen. Toki sekin vaikutti, kun äiti aloitti joulunvalmistelut jo hyvissä ajoin ja tuvassa tuoksui laatikkoruuat ja leivonnaiset. Ja kinkku, sitä paistettiin yötä myöten.

Ja aattona tai aatonaattona haettiin isän kanssa joulukuusi, joka koristeltiin aattona. Aattona hiljennyttiin kuuntelemaan joulurauhan julistusta, tehtiin viimeiset ruokavalmistelut (esim. italiansalaatti tehtiin myös itse) ja sitten saunottiin ja syötiin ja jaettiin lahjat.

Tuollaiset asiat puuttuu nyt. Oon laittanu koristeita, siivonnu ja vaihtanu "joululakanat", tänään ostettiin jouluruokia (lanttu- ja perunalaatikkoa, pieni kinkun pätkä), huomenna yritän saada mieheni tekemään riisipuuroa... Ollaan saatu pari lahjaakin... Mut silti.

Se tunnelma vaan puuttuu. Lähinnä on vaan stressiä, mikä mulla todennäköisesti johtuu tuosta muuttourakasta. Mutta myös siitä, kun pitää sovitella aikatauluja sukulaisten kesken, että milloin mennään minnekin.

No, huomenna on aatto, ja sen mä vietän rakkaan mieheni kanssa kahden.

Hyvää joulua kaikille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti