sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Lyhyen kouluviikon jälkeen talviloma

Tällä viikolla koulua oli vain tiistaina ja perjantaina.

Tiistaina oli ensimmäistä kertaa traktoriopetusta. Ensin käytiin läpi traktorin turvallinen käyttö teoriassa, sitten päästiin tutkimaan traktoreita käytännössä. Ajamaan mentiin pareittain. Ensin ajettiin ympäri navettaa ja kokeiltiin peruuttaa ilman peräkärryä. Tähän asti kaikki hyvin.

Sitten peräkärry perään. Peruuttaminen peräkärryn luo ja peräkärryn kiinnittäminen oli ihan ok, ja ajaminen eteenpäin sujui hyvin. Peruuttaminen peräkärryn kanssa ei sitten enää ollutkaan helppoa. Tiedän kyllä miten sen teoriassa pitäisi mennä, mutta jostain syystä peräkärry ei halunnut tehdä yhteistyötä ja meni aina "klinkkuun".

Kun olin jotain viiskyt kertaa yrittänyt peruuttaa peräkärryn paikoilleen, meni hermot. Luovutin ja mieluummin ihailin alpakoita, joiden tarha oli siinä ihan vieressä. :D Onneks olikin kahviaika, niin pääsin vähän lepuuttaa hermoja.

Kahvitauon jälkeen pyysin opettajan mukaan hyttiin neuvomaan, mitä mun pitäis tehdä. Opettajan neuvojen avulla peruuttaminen onnistui tosi hyvin. Mutta sitten taas ilman opettajaa ei niinkään.

Onneks on vielä aikaa opetella ennen näyttöä.

Perjantaina meillä oli koe tuotantoeläinten lisääntymisestä, eli naudan, hevosen, sian, lampaan ja kutun hormonien toiminta, kiimakierron pituus ja tiineysaika. Jännitin tietysti koetta ihan hemmetisti, mutta luulenpa että se meni kuitenkin tosi hyvin.

Nyt on sitten talviloma. Talviloman ratoksi olen ottanut verkkokurssin Toiminta digitaalisessa ympäristössä, jonka tehtäviä aloitin tehdä tänään. Kurssi tuntuu melko työläältä, aikaa on toukokuun loppuun asti, mutta jotenkin aina koulupäivien jälkeen oon niin poikki, etten oo jaksanu ajatellakaan mitään verkkokursseja. Joten nyt lomalla on sitten puserrettava niin monta tehtävää valmiiksi kuin mahdollista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti